Miten laihtua nopeasti jo kuukaudessa

arnold läskiarnold 2014

Haluatko oppia miten voit laihtua oikeasti (smoothien avulla tai ilman)?

 

Päätin kirjoittaa tällaisen sivun tänne aiheesta miten laihtua oikeasti, koska maailmassa on melkoisen paljon harhaanjohtavaa tietoa aiheesta.
Aihe on itselleni rakas ja tiedän siitä melkoisen paljon sekä kokemuksen, että oikeasti toimivan tiedon avulla.
Tämä on ensimmäinen “blogipostaukseni” ikinä eli pahoittelen, mikäli teksti ei ole kovin jäsenneltyä tai selvästi muotoiltua.
Toivottavasti silti pääajatukset menevät perille
Tällä sivulla haluan siis kertoa omaan kokemukseeni ja auttamieni ihmisten kokemuksiin perustuvan step-by-step-tavan laihtua juuri niin paljon kuin haluat.
Teen sen lähinnä siksi että itseäni turhauttaa, että niin moni ihminen kärsii asiasta eli ei vain ole tyytyväinen kroppaansa eikä tarkkaan tiedä, miten asian saisi korjattua.
Se saattaa jopa aiheuttaa erilaisia terveyshaittoja, kuten ensimmäisenä varmaankin väsymystä.
Olen itse kuulunut tähän ryhmään jollain tasolla vuosia. En ole ollut huonossa kunnossa, mutta olen aina halunnut tiputtaa sen 5-6 kiloa ylimääräistä pois. Olen myös ollut jatkuvasti väsynyt ymmärtämättä miksi.
Kirjoitan nyt siis keinot, jotka ovat toimineet itselleni ja joilla olen auttanut myös tuttujani laihtumaan (keinot ovat aika universaaleja..). Toivottavasti oppaasta on apua jollekin.
Tässä se siis tulee..
Valmiina?

 

 

 

Käytännössä onnistuaksesi laihduttamaan sinulla pitää olla kaksi asiaa kohdillaan:
1) Henkinen puoli
2) Metodi

 

 

 

Molemmat ovat välttämättömiä.

 

Jos sinulla on maailman paras asenne, mutta metodisi on väärä… saatat onnistua, mutta joudut todennäköisesti tekemään töitä hullun lailla.
Jos sinulla puolestaan on oikea metodi, mutta lipsut siitä jatkuvasti henkisen heikkouden takia… saat heikkoja tuloksia.
Siksi molemmat ovat pakollisia.
Käydään läpi ensin henkinen puoli..

 

 

OIKEA AJATTELUTAPA

 

Miten onnistut missä tahansa asiassa?
Vastaus on aina sama: tekemällä sen mitä kyseinen asia vaatii onnistuakseen
Jos haluat oppia soittamaan kitaraa, käyt soittotunneilla ja harjoittelet niin kauan kunnes olet tavoitteessasi.
Jos haluat laihtua, teet niitä asioita jotka toimivat niin kauan kunnes olet tavoitteessasi.
Aina kun törmäät ruokaan, joka ei kuulu tavoitteeseesi, se työnnetään sivuun (tai jätetään ostamatta kaupassa, mikä on se helpoin tie), koska se ei vie sinua eteenpäin, vaan tekee sinulle pahaa.
(Kun opit syömään todella terveellisesti ja tiedät, mitä kaikkea epäterveelliset ruuat tekevät sinulle, et halua syödä niitä, koska ymmärrät, että hetken hyvä maku ei ole hyvä vaihtokauppa siitä mitä se tekee elimistöllesi eli saa sinut väsyneeksi ja jopa masentuneeksi. Kun päätät syödä vain terveellisiä ruokia, voit jatkuvasti paremmin ja sitä helpompaa on jatkaa samalla tiellä. )

 

Lyhyemmin sanottuna kuitenkin tärkeintä on tämä:
Laihana olemisen pitää olla sinulle STANDARDI eli tavallaan identiteetti.
Kun huomaat lihovasti, ajattelet heti… hetkonen tämä en ole minä. Takaisin hyvään kuntoon. Miten sen teen?

 

Onko standardisi itsellesi olla laiha?

 

Minulle se on. On aina ollut. Näen itseni laihana tai hyväkuntoisena.
Kun näen houkuttelevan ruuan, mieleeni tulee ensin: en halua syödä tuota saastaa, koska se ei vie minua eteenpäin kohti hyvässä kunnossa olevaa kroppaa.
Muut syököön tuon saastan ja saakoon siitä hetken ilon. Tiedän itse paremmin.
Kun tästä tulee itsellesi standardi, tämä ajattelu on osa sinua eikä enää edes vaadi itsekuria.
Se on osa sinua kuin vaikkapa lapsistasi huolehtiminen tai henkilökohtaisesta hygieniastasi huolehtiminen. Standardeja joista et lipsu.

 

Mikäli et ole standardissasi vielä, kun etenet sitä kohti tasaisesti ja näet tuloksia, standardi vahvistuu ja huomaat pian identiteettisi muuttuvan.
Miten sitten näet tuloksia?
Oikealla metodilla.

 

 

 

 

METODI

60-vuotias Mark Sisson on yksi kyseisen alla mainitun metodin puolestapuhujista.

 

Tehokkain ja terveellisin keino laihtua on paleo-ruokavalio eli kansankielellä karppaus.
Toki muitakin tapoja on, mutta mikäli et halua nälkiinnyttää itseäsi jatkuvasti, olla huonolla tuulella ja liikkua hullun lailla päivittäin, parempaa vaihtoehtoa ei ole.
Söin itse näin vuosina 2012-2013 (tosin hieman sovellettuna eli en saanut kaikkea tehoa siitä irti). 2014 päätin palata budjettisyistä leivän ja riisin pariin. Lisäsin liikuntamäärän 2 x mutta silti lihoin puolessa vuodessa 5 kg. Olin myös nälässä jatkuvasti, mistä johtuen en jaksanut tehdä mitään.
Huomasin myös kiukuttelevani kavereilleni ja kaikille huomattavasti enemmän kuin ennen. Ei hyvä. Oli aika palata takaisin paleon pariin, vaikka lompakko hieman siitä kärsisikin.
Viikossa tiputin painoa 85 kg -> 82,5 kg samalla liikunnalla kuin koko aiemman puoli vuotta. Nyt kolme viikkoa myöhemmin olen jo 80kg samalla lihasmassalla.

 

Olen myös nykyisin hyvällä tuulella jatkuvasti. Ravinto oikeasti vaikuttaa todella paljon moneen kiukkupussiin, jos tunnet sellaisia
Tämä toimii.
Paleo-ruokavalio vaatii jonkin verran perehtymistä, jotta sen tekee oikein, mutta tiivistettynä se on tässä:

 

Lihaa/kalaa/kananmunia
kasviksia/marjoja/(vähän hedelmiä)
kookosöljyä (oliiviöljy/pellavasiemenöljy)
pähkinöitä/siemeniä

 

Näitä syömällä laihdut väkisin. Ei muuta.
Pitämällä hiilihydraattimäärät alle 100:ssa/pv laihdut hitaasti ja tasaisesti.
Laskemalla ne alle 50:een, laihdut todella nopeasti. Tätä on kuitenkin vaikea ylläpitää eli noin 70-80 g/pv lienee optimaalinen määrä.
Olen monesta lähteestä kuullut myös, että tuote nimeltä Konjak tehostaa hommaa. En ole itse kyseistä tuotetta koskaan kokeillut, mutta ilmeisesti sen pitäisi ihan EU-tason virallisesti vauhdittaa laihtumista vielä entisestään.

 

Joka tapauksessa, tässä olivat ajatukseni laihduttamisesta lyhyesti (tai ainakin melkein lyhyesti..).
Toivottavasti tästä postauksesta oli edes jollekin ihmiselle apua.
Kommentit ovat erittäin tervetulleita!

 

Kiitos lukemisesta!

 

 

PS.
Ai niin.. miten smoothiet liittyivät tähän postaukseen? Juon itse joka aamu proteiinipitoisen smoothien aamupalaksi. Kätevä ja nopea tapa hoitaa aamupala.

 

Edit 4.10.2016:

Tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen olen törmännyt toiseenkin keinoon laihtua tehokkaasti ja pitää paino lähes vaivatta pois.

Keino kulkee nimellä Intermittent fasting eli suomeksi kai pätkäpaasto. Oma suosikkitapani nykyisin on Greg O´Gallagherin tapa.

Erittäin informoiva video aiheesta löytyy englanniksi tästä: